Rejsebox

Arrangér din rejse selv – nemt og billigt

Norge, Skiferie

3 gode skidestinationer i Norge

Skiferie Norge

Vores norske naboer er noget mange danskere associerer med skiferie, og med god grund. Der er således mange danskere, som har fået deres debut på ski i det norske terræn. Norge er som bekendt en af vores skandinaviske naboer, og derved er det også nemt og hurtigt, at tage en smut til det nordiske skiparadis. Norge er således et land, hvor man hurtigt kan få nogle gode oplevelser på ski, og man behøves ikke at afsætte en hel uge, men kan derimod nøjes med en forlænget weekend. Derudover vil det alt andet lige også være billigere, at tage en smuttur over Nordsøen, frem for en længere rejse ned til Alperne. Her kommer SnowGO’s 3 bud på nogle gode skidestinationer til din næste skiferie i Norge.

Trysil – Norges største skisportsområde

Trysil er Norges største skisportssted, og her finder du noget for en hver smag og et hvert niveau. Stedet ligger ikke mere end ca. 2 timer og 30 minutters kørsel fra Norges hovedstad Oslo, så det skulle være en overkommelig tur. Trysil byder på 65 km pister, og det er et miks af grønne, blå, røde og sorte pister, så uanset ambitioner og niveau skulle der være underholdning for alle. Er man mere til langrend har Trysil, også noget at byde på med sine godt 100 km langrendsspor. Den længste nedfart i Trysil er på 5,4 km, og stedet kan byde på 9 lyspister, hvis man er interesseret i aftenski. Ligeledes har Trysil 3 børneområder, så der er gode muligheder for underholdning for de mindste.

Nå skiene klikkes af har Trysil mere end 30 spisesteder i området, så det er muligt at finde noget for de sarte ganer. Udover de mange spisesteder og de lækre løjper, så har Trysil også en smuk natur, så hvis man har brug for et afbræk fra skiene, så kan man tage hinanden i hånden og nyde den smukke natur.

Hemsedal – De skandinaviske alper

Hemsedal bliver af nogen betegnet som de skandinaviske alper, og dette skyldes bland andet at stedets skønne natur omkranses af høje bjerge, som bidrager til en skøn alpestemning. Hemsedal er Skandinaviens højest beliggende skiområde og det højeste punkt er bjerget ”totten” rager hele 1.497 m.o.h. Hemsedal er Norges næst største skiområde og består af 46 km nedfarter samt ca. 220 km langrendsspor. Hemsedal ligger ca. 200 km nordvest for Oslo, og er beliggende mellem Oslo og Bergen. Den høje beliggenhed bidrager til rigtig gode sneforhold i en langvarig skisæson.

Hemsedal er særdeles velegnet til børnefamilier, og er et godt sted at give de mindste deres debut på ski. Hemsedal har således Norges største børneområde, som blandt andet består af legeland, kompetente og venlige instruktører og rullebånd.

Hemsedal har også mange underholdningsfaciliteter uden for pistene. Man kan således give sig i kast med skøjteløb, bowling, en tur på snescooter og meget mere.

Hafjell – Noget for hele familien

Hafjell er beliggende nord for Lillehammer, som var vært for vinter OL i 1994, og i den anledning lagde Hafjell underlag til flere af disciplinerne. Du kan blandt andet give dig i kast med skiløb på den olympiske slalom bakke, eller prøve kræfter med den olympiske bobslædebane. Hafjell byder på 35 km piste af blandet karakter, og den længste nedfart i Hafjell er samtidig Norges længste med sine 7 km. Pistene bindes på effektivvis sammen af et velfungerende liftsystem, som også indeholder Norges eneste gondollift. Derudover byder Hafjell på Norges største lysanlæg, som dækker 7 kilometer nedfarter af blandet sværhedsgrad, og derudover kan man også give sig i kast med 6 kilometer oplyst langrendsrute.

Når man kommer ned fra pistene, kan man tage familien eller vennerne med i Hundefossen vinterpark, som byder på en lang række forlysteser, samt spændende og flotte udstillinger. Derudover kan man også tage et smut til Lillehammer by, og give sig i kast med en omgang shopping, eller se en udstilling om OL.

Hafjell har også 3 børneområder, så selv de mindste kan få sig en god oplevelse på ski i de trygge omgivelser. Der er både børneområde placeret ved parkens bund, samt ved gondolliftens stop på toppen. Skulle børnene mod alt forventning kede sig på ski, så har Hafjell også Norges største indendørs legeland, hvor adskillige timers sjov venter forude.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén