Det at rejse med familien burde være super hyggeligt, men alt for ofte opstår der stressede situationer, hvor sure miner og dumme kommentarer ender med at ødelægge ferien.

Vi kommer her med 5 tips, hvordan i gør jeres næste all-inclusive ferie mindre stressende.

Pak kun det nødvendige og pak med omtanke

Vi danskere pakker som regel alt for meget når vi skal på ferie og det kan hurtigt føre til stressede situationer når alle ikke kan få det med de ønskede, eller når i står i lufthavnen og finder ud af, at i skal betale ekstra fordi jeres bagage vejer for meget.

Et godt råd fra os er, at sætte jer sammen som familie og finde ud af, hvad i SKAL have med og i hvilke mængder. Her tænker vi på de mest basale ting som underbukser, sokker, t-shirts etc.

Når det essentielle er pakket ned, så lad hver person pakke, hvad de ellers mener kunne være rart at få med på ferien. Det eneste krav er, at de kun må bruge deres egen kuffert og at den samlede vægt skal være under, hvad flyselskabet har af maksimum grænse. På den måde sikre i, at mor ikke skal fylde 2 kufferter og at børnene føler sig snydt over at de ikke kunne få deres 10 stykker yndlingslegetøj med.

Det kan ligeledes være en god idé at købe en bagagevægt for 50-100 kroner, så i selv kan veje bagagen nemt og præcist hjemmefra.

Forbered jer selv og børnene til lufthavnen

Det at ankomme til lufthavnen i sidste øjeblik og ikke vide med sikkerhed, hvad man skal foretage sig er for alvor noget der kan føre til frustrationer og sure miner.

Her er derfor et par gode råd:

  1. Ankom til lufthavnen minimum 2 timer før afrejse.
  2. Check ind hjemmefra, aftenen i forvejen, og hav jeres printede boardingpasses med.
  3. Aflever jeres check-in bagage i “Bagage drop-off” skranken, hvis lufthavnen har sådan en, eller find de korrekte check-in skranker og aflever jeres bagage.
  4. Sørg for at jeres håndbagage ikke er større end luftfartsselskabet tillader og sørg nu for, at i ikke har væsker eller spidse objekter i taskerne. Selv spidsen på en passer er forbudt.
  5. Hvis i medbringer computere, så husk at computeren skal ud af tasken og ligge i sin egen kasse, når i går gennem security.
  6. Gå mod jeres gate med det samme og, hvis i er sultne, så spis i nærheden af gaten.
  7. Tis lige inden afgang.

Hav på forhånd planlagt, hvordan i kommer frem til slut destinationen

Det nemmeste er helt klart at tage en Taxi i lufthavnen, men er dette for dyrt eller for kedeligt, så find på forhånd ud af, hvilke busser/metroer i skal med, hvorfra og hvortil, for at komme sikkert og nemt frem til jeres destination. Google Maps rutevejledning er genialt til dette formål.

Aftal på forhånd, hvad i skal opleve og lave.

Inden i tager afsted kan det være en god idé at lave en liste over alle de ting, i gerne vil opleve – Sørg for at inddrage børnene.

Når listen er skrevet, så prøv at dele den ud på de dage i er afsted, således at i nøjagtigt ved, hvad der skal ske hver dag. Prøv at holde oplevelser til under 3 timer om dagen, da alt tager længere tid end forventet og i vil helt sikkert være mere udmattet end normalt.

Accepter at der vil opstå uventede situationer

I kan ikke planlægge jer ud af alt og der vil altid opstå uventede situationer der hurtigt kan stresse. Når dette sker, så tag det så vidt muligt med et smil og husk, at det som regel er disse oplevelser der huskes bedst om mange år fra nu. Alt skal nok løse sig og der er altid hjælp at få.