Artiklen er bragt i samarbejde med jagtsitet Huntem.com.

Selvom de danske skove og landskaber tilbyder gode og udfordrende jagtforhold for den entusiastiske jæger, så er det også værd at overveje jagtrejser til andre lande og kontinenter som f.eks. Afrika, Europa eller Australien; steder som kan byde på helt nye udfordringer, oplevelser og udvalg af vildt.

Der er dog mange ting at holde styr på, når man rejser til andre lande for at jage. Man er nødt til at undersøge og planlægge noget mere, end hvis man bare skal på badeferie. Men det skal ikke afholde nogen fra at tage afsted, så herunder giver vi 5 gode råd til din jagtrejse.

Undersøg jagtmulighederne i de forskellige lande

Måske har du altid drømt om en jagtsafari i Afrika eller om at tage på jagt i Canada med rygsæk på ryggen og vildmarken foran dig. Måske drømmer du om at nedlægge et bestemt dyr. Akkurat som i Danmark har andre lande jagtsæsoner, så første punkt på listen er at sikre sig, hvilke perioder og områder det er muligt at rejse og jage i. Der er rig mulighed for at planlægge spændende jagtrejser over hele verden, så din første udfordring bliver at vælge din destination.

Kondition

Mange spændende jagtområder rundt omkring i verden byder på udfordrende terræner. Derfor er det bedst at tjekke forholdene, inden du tager afsted. Det er f.eks. godt at være i rimelig god form, hvis du drømmer om at tage på gemsejagt i Spanien, da de jages i bjergrige områder som Pyrenæerne, og en gemsejagt kræver, at du er i god form.

Hav styr på våbentilladelser og deklarationer

 Det kan være en overvældende opgave at finde ud af, hvordan man kan rejse med sine jagtvåben mellem forskellige lande. Forskellige lande kan have forskellige regler og love omkring deklarationer og tilladelser for indførelse af våben og ammunition over deres grænser. Derfor kan det være en god ide at kontakte det pågældende lands konsulat eller ambassade her i Danmark for at søge mere information om landets regler for jagtudøvelse.

Undersøg omkostningerne

Du kan sagtens komme ud for at skulle betale afgifter for at kunne jage i et land, som f.eks. vildtplejeafgiften i Sverige, så sørg for at have dette med i dine budgetovervejelser. Husk også at beregne udgifter for at importere dine trofæer tilbage til Danmark.

Pak kun det nødvendige

Mængden af udstyr afhænger helt af din rejseform. Hvis du planlægger din egen rejse og jagtture, som måske endda kræver overnatning i det fri, så er det vigtigt, at du grundigt overvejer, hvad du vil få brug for af både udstyr og tøj. Samtidig er det vigtigt, at du kun bruger energi på at slæbe det allermest nødvendige med, så dette er endnu et punkt, hvor du er nødt til at gøre dig nogle vigtige overvejelser.

Undersøg landet og reglerne for jagt grundigt, og så er du snart afsted på dit livs jagtrejse!