Rejsebox

Arrangér din rejse selv – nemt og billigt

Danmark

Aktiviteter i sommerhuset når det regner udenfor

Regn i sommerhuset

Når sommerferien melder sig på banen elsker vi danskere at rejse ned i sydens varme i f.eks. Frankrig, Italien eller Spanien. Men et stort antal af os vælger alligevel at blive herhjemme og tage en uge eller mere i et sommerhus.

Som du ved er det danske sommervejr ikke altid det bedste, så en sommerhustur indeholder andre værdier end en charterferie til Sydeuropa. Ofte er vejret fint nok i Danmark, så man kan komme til stranden og ud og se de mange seværdigheder vi har her i landet. Dog skal man altid påregne én eller flere dage med regn, og der er det en rigtig god idé at planlægge forskellige aktiviteter på forhånd, så det ikke bliver for lange og kedelige dage lukket inde i et lille sommerhus. Dette gælder især hvis man er på ferie med børn.

1. Perleplader med HAMA-perler

Perleplader er noget alle voksne husker fra deres barndom. Legetøjssuccesen fra den lille fabrik på Mors er superenkel. Det er blot små farverige plastik-rør, som man kan sætte i mønstre på medfølgende stiftplader og derefter stryge så de smelter sammen og vups har man et flot “billede”.

Men faktisk har perlepladerne fået en gevaldigt revanche – også blandt voksne – i de senere år. Der er eksempler på voksne der laver meterstore “malerier” af HAMA-perler. Også nutidens børn kan få timer til at gå med disse små perler. Det er langsom leg, hvor man får ro på, og hvor kreativiteten samtidig kan blomstre.

Savner du inspiration til mønstre og figurer, indeholder Pinterest en guldgrube af idéer.

2. Male på sten og skaller

De fleste sommerhuse ligger i nærheden af en strand. Tag en tur derned når det ikke regner for meget og saml en masse hvide sten og muslingeskaller. Disse er gode at male på eller f.eks. bygge små dyr af. Medbring evt. maling og/eller lim hjemmefra.

Når I er på stranden, kan I også samle sten med hul i og lave perlekæder af de mindste og dekorative ophæng af de større sten.

3. Spille spil

Kan du huske børne-TV-serien Ludo fra 80’erne? Hvis ikke kan du se den her. Serien foregik netop i et sommerhus. Og brætspil som f.eks. ludo er sammen med mølle/dam, skak, backgammon og matador klassiske sommerhusspil. Kortspil som Uno, Olsen, Sorteper eller 500 er også noget der kan få tiden til at flyve under et længerevarende regnvejr.

4. Pyt med regnen

Der er ikke noget der hedder dårligt vejr, det hedder forkert påklædning, er der en dansk talemåde der hedder. Har du godt regntøj med på ferien, samt gummistøvler, så er der faktisk ingen grund til at blive indendørs i regnvejr.

Det kan være sjovt at være ude i det våde vejr og I har med garanti området næsten for jer selv, mens de andre sidder indenfor. De mindste vil elske at hoppe i vandpytterne.

Har du nogensinde prøvet at bade ved stranden i regnvejr. Det er sjovt og vandet føles ofte varmere, når regnen vælter ned. I skal selvfølgelig ikke gøre dette, hvis det er tordenvejr.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén