Rejsebox

Arrangér din rejse selv – nemt og billigt

Rejseudstyr

Find de fedeste solbriller til mænd: Vær sikker på rejsen

solbriller

Skal du på sommerferie? Uanset hvor rejsen går hen, er der sandsynlighed for sol og varme, så du skal selvfølgelig beskytte dig selv mod solens stråler. Husk et godt lag solcreme, for at undgå solskoldninger, men det er ikke kun huden, der bliver udsat for solen. Det er derfor en god idé at tage et par solbriller med. På den måde slipper du både for at skade øjnene men også for hovedpine og de andre irriterende symptomer.

Læs her og find ud af hvilken type solbrille, du skal gå efter.

Forskellige farver glas til forskellige formål

Først og fremmest skal du ikke nødvendigvis bare gå efter de dyreste briller, for at få en bedste beskyttelse. Derimod er det vigtigere at se efter CE-mærket, der indikerer at brillerne er EU-godkendt og lever op til kravene.
Derudover skal du se efter et par briller der dækker 100% UVA- og UVB-stråler og som sidder tæt på ansigtet. Solen skal ikke titte igennem revner, for så kommer det til dine øjne alligevel. Det er desuden en god huskeregel, at du skal kunne smile bag brillerne, uden at kinderne skubber brillerne op. Så er du bedre beskyttet.
Farven på glasset er heller ikke ligegyldigt. Hvis de bare skal benyttes til hverdagsbrug og til en tur i bil, skal du vælge brune briller. De giver en optimal afstandsbedømmelse i trafikken, hvilket er en anden type sikkerhed.
Grå glas er nemmest at se igennem, så hvis I skal ud og se seværdigheder, er disse oplagte. Grønne glas bruges ofte af sportsudøvere, der spiller på græs og sejler, da de så ikke forstyrrer med hensyn til farve, og stadig giver en god beskyttelse og refleksion. Gul og orange bruges ofte i sne, hvor solen også kan være enormt kraftig. De gule toner giver nemlig en god kontrast i forhold til dette og i tåget vejr.

Ansigtsformen er vigtig

Det er vigtigt at finde ud af hvilken type ansigtsform, du har, så du kan vælge den rette type briller.

Når du skal finde fede solbriller til mænd, er det som udgangspunkt en god idé at vælge bøjede glas, så solens stråler ikke kan komme ind fra siderne.
Hvis du har et rundt ansigt, bør du undgå runde briller, da du godt kan komme til at se endnu mere rund ud. Find derimod nogle firkantede glas som kontrast til de runde former. Et firkantet ansigt har dog bedst af runde briller.
Et aflangt ansigt kalder på brede briller, der kan få dit ansigt til at mindre smalt ud. Stellet må gerne være bredere end panden.
Hvis du er så heldig at have et hjerteformet ansigt, kan du slippe afsted med langt de fleste typer stel. Rundt stel er dog i mange tilfælde pænest. Men har du et ovalt ansigt, kan du også i langt de fleste tilfælde slippe af med det meste. Men siden dit ansigt i forvejen er rundt i enderne, så firkantede stel er en fordel.
Der findes mange fede solbriller til mænd, der passer til langt de fleste ansigtsformer, så hvis du er i tvivl, bør du bare kigge dig lidt omkring på markedet.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén