En jagtrejse er en rejse, der er meget anderledes. Her er det ikke afslapning, pools, drinks og sightseeing, der er på programmet, men i stedet rå natur, tålmodighed og geværer. Jagtrejser er ikke for sarte sjæle – men tager du på en sådan rejse, vil du aldrig nogensinde glemme det. Der er nemlig noget helt specielt over at tage på en tur, der er fuldstændig dedikeret til jagten. Så hvis du elsker at ligge på lur, være i ét med naturen og få et sus af adrenalin, bør du læse med her i artiklen. Her får du nemlig gode råd til din næste jagtrejse.

Få styr på landets jagtregler

Jagt er selvfølgelig forbundet med omgang af skydevåben og drab af dyr. Derfor er det ikke hvem som helst, der kan gå ud i skoven og skyde dyrene. Det kræver snilde, tålmodighed og sigteevne. Når du rejser til et nyt land, kan der være varierende jagtregler i forhold til, hvad du er vant til. Derfor er det yderst vigtigt, at du får sat dig godt ind i destinationens regler omkring jagt, så du ikke overtræder nogen regler ubevidst.

Rejseselskaber tydeliggør ofte reglerne i deres rejseprogram. Derfor kan det være en nem løsning at bestille sin jagtrejse gennem et rejsebureau, som har specialiseret sig i jagtrejser. Rejser du på egen hånd, må du selv få undersøgt reglerne. Husk også at få dit jagttegn samt bestå din jagtprøve inden afrejse. Dette kan du læse mere om på Jagtskole.dk.

Valg af rejsedestination

Når man skal vælge sin rejsedestination, er det vigtigt at overveje, hvilke dyr man ønsker at jage. Det nytter ikke noget at rejse til Rusland, hvis de ikke har de dyrearter, man har i sinde at nedlægge. Ønsker du at tage på bukkejagt, vil især Barlinek, Brodnica eller Chojna i Polen være en god destination. Dåhjorte er især at finde i Ungarn, Polen og Rumænien, mens drivjagte typisk foregår i Tyrkiet, Polen eller Rumænien.

Dyrearter at jage

Mange jægere forelsker sig i én bestemt dyreart, som de har en forkærlighed til. Her specialiserer man sig indenfor nedlægningen af det enkelte dyr, så man rammer plet – hver gang. Mangler du inspiration til, hvilket dyr du skal jage, kan du fx tage på duejagt. Selvom duen ikke er af stor størrelse, er den spændende at jage. Her kræver det nemlig særdeles god præcision, da den er lille og hurtig. Du kan også gå efter den gigantiske elg, der er verdens største hjortedyr. Med en maks. vægt på 1.000 kg vil du virkelig få nedlagt et spændende bytte.

Du kan også tage på gemsejagt, og få skudt gemsen. Dette smukke pattedyr har små og tætsiddende horn, der er krogformet. Da dyret er både sky og vagtsomt, er det noget af en udfordring at få skudt et sådant dyr. Få derfor udfordret dine jagtevner og prøv at nedlægge gemsen på en spændende gemsejagt. Her er Rumæniens Karpaterne, Spanien og Balkan populære rejsedestinationer.

Dette var gode råd til dig, der gerne vil på en jagtrejse. Nu er du helt klar til at få en oplevelse udover det sædvanlige.