Rejsebox

Arrangér din rejse selv – nemt og billigt

Gode råd

Huskeliste til din rejse

huskelisten

Skal du snart ud at rejse? Så er du sikkert i gang med at forberede dig. Mange går nemlig altid rundt med følelsen af, at de har glemt et eller andet, og disse personer kan aldrig rigtig slappe af, indtil de faktisk har nået deres destination.

Her kan du få nogle gode råd til, hvad du absolut skal huske, så du kan få en god, sikker og sjov rejse.

Rejsedokumenter, pas og alt det formelle

Dette første, du bør have 100% styr på, er dine rejsedokumenter. Uden disse kan du komme i store vanskeligheder, især hvis du rejser til lande, som ikke ligefrem ligger tæt på Danmark. Hvis du skal køre til Berlin, men har glemt dit pas, så klarer du dig nok, men hvis du skal flyve til Colombia, så bliver det ikke let at komme afsted.

Men hvad skal du ellers have styr på? Du bør altid have styr på dette:

  • Skal du have et visum til landet, du skal besøge?
  • Er der specielle regler for, hvad du må medbringe til landet?
  • Hvor streng er deres grænsekontrol?
  • Adressen på stedet, hvor du skal bo
  • Samtlige kvitteringer eller bekræftelser du har fået på din mail

Hvis du har dine flybilletter og dit pas, er du ret godt sikret de fleste steder. Der kan dog være andre steder, hvor du skal have styr på langt flere detaljer, hvis du vil lukkes ind i landet. Derfor er det en meget god ide at lave noget research, inden du tager afsted på din rejse. Husk at gøre dette i god tid, så du har tid til at bestille ting som visum, internationalt kørekort eller tid til vaccine.

Tøj alt efter destinationen

Hvis du rejser til Australien i december, så kan du nok godt lade flyverdragten blive derhjemme. Og hvis ud rejser til Norge i januar, så bør du nok huske en hue.

Pointen er, at du bør pakke din kuffert efter været på din destination. Sørg for, at du har sat dig ind i destinationen klima. Hvis du skal rejse i lang tid gennem flere forskellige lande, så bør du sørge for at pakke varieret.

Heldigvis kan man altid købe noget tøj, når man ankommer, men det er altid rart at have noget med hjemmefra, så man ikke føler, at man skal ud at købe ting med det samme.

Mobil, pung og kondom: Diverse nødvendige ting

Har du nogensinde hørt rådet om, at hvis blot du har mobil, pung og kondom, så går det nok? Dette er i hvert fald tre vigtigt ting, som kan komme under kategorien ”diverse”.

Det er især vigtigt at huske et kondom (eller måske en hel pakke), hvis man rejser som ung og gerne vil feste på turen. Dette gælder både for mænd og kvinder. Du bør altid sætte din egen sikkerhed ganske højt, og derfor hjælper det ikke noget at lade kondom pakken ligge derhjemme. Herudover bør du huske ting som mobiloplader, badetøj, kontaktlinser, briller, vådservietter… og meget andet.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén