Rejsebox

Arrangér din rejse selv – nemt og billigt

Tyskland

Oktoberfest i München – planlæg rejsen

Oktoberfest

Øl, god stemning og musik er for mange starten på en god aften. Ofte sker det til privatfester hjemme i stuen med gode venner omkring sig. Og i enkelte tilfælde, tager man på ferie for at fyre den af. Oktoberfest er et af de mest besøgte steder, hvor der er fuld gang i den med en masse glade mennesker. Dansk oktoberfest er ganske godt, men kan på ingen måde hamle op med den rigtige fest i München både på grund af stemningen men også på grund af den fantastiske øl. Så planlæg en tur til Østrig og få en på opleveren.

Prost!

Det siges, at den første oktoberfest blev afholdt den 17. eller 18. oktober 1810, få dage efter Kronprins Ludwig og Prinsesse Thereses bryllup. Indbyggerne i München blev inviteret til at fejre denne begivenhed, som blev holdt på ”Theresienwiese”, for at hylde prinsessen. Navnet holder stadig ved den dag i dag, selvom det blandt de lokale er mere kendt bare at kalde den ”Wiesn”.

Denne fest vakte stor glæde, og man besluttede at afholde sådan en fest år efter år. Traditionelt var hestevæddeløb en del af festlighederne, men det stoppede i 1960’erne. Nu handler festlighederne mere om at drikke øl, spise kød og feste. Dog skal du være varsom med øllene, da de speciallavede øl ofte kommer op på en alkoholprocent på 6, hvor vi i Danmark er vant til ca. 4%. Og så skal du selvfølgelig være gammel nok til at drikke.

Oktoberfest bliver sjældent aflyst, men det er sket i takt med store begivenheder så som første og anden verdenskrig.

For at holde festlighederne åben for alle, er musikken lav brassmusik indtil klokken 18, for at ældre og børnefamilier kan være med. Derefter skrues der op for schlagermusikken, der ofte spiller nyfortolkninger af kendte popnumre.

Münchens andre rejsemål

München er ikke kun kendt for oktoberfest, så hvis du drømmer om at komme til Østrig, er der masser af muligheder for at se seværdigheder.

Er du fodboldfan, er det oplagt at se Allianz Arena Stadium, hvor de to store hold ofte spiller. Og med de 75.000 tilskuerpladser, er der næsten altid plads til at man kan se en kamp. Arenaen er desuden kendt for at panelerne udenpå skifter farve, alt efter hvem der spiller.

Går du mere op i kunst, bør du besøge de tre museer Pinakothek. Det er en samling af tre museer, der stammer helt fra 1800-tallet. De tre hedder henholdsvis ”Alte”, hvilket betyder ”gamle”, ”Neue”, der betyder ”nye” og ”der Moderne”, der giver sig selv. De huser primært malerier af gamle kunstnere.
En anden type museum er ”Deutsches Museum”, der er et videnskabs- og teknologimuseum. Hvis du har interesse i dette, kan du komme på guidet tour og se demonstrationer af forskellige maskiner og instrumenter.

Tourene er gratis og børnevenlige, men udføres dog kun på tysk.

Er du mere til kirker og pladser, bør du se ”München Frauenkirche” og ”Marienplatz”, der begge huser smuk arkitektur fra den gotiske tidsperiode.

Oktoberfest er derfor ikke den eneste mulighed for gode oplevelser i München.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén