Har du ikke allerede oplevet Silkeborg, så er der bare med at komme afsted. Silkeborg har noget af den smukkeste natur i Danmark, ligesom gastronomi og historie er i højsædet. Man kan f.eks. overnatte på et skønt hotel, så man er helt udhvilet og klar til de fantastiske vandreture i området.

Et af de mest populære hoteller i Silkeborg er Radisson Blu Papirfabrikken. Hotellet ligger i det gamle centrum, da Silkeborg i sin tid blev bygget op omkring den gamle Papirfabrik, der blev anlagt af Michael Drewsen i 1844.

Restauranten på hotellet er derfor opkaldt efter Michael Drewsen, og bliver i daglig tale kaldt for Restaurant Michael D. Det er en restaurant i absolut topklasse. Den får 4 flotte stjerner på Tripadvisor, og læser man anmeldelserne kan man se, at alt fra mad og drikke, til stemning og lokaler er helt i top.

Spisestedet har ligeledes vundet anerkendelse landet over, med meget flotte anmeldelser i landets aviser. Man er derfor sikret en utrolig dejlig gastronomisk oplevelse, hvis man vælger at bo på dette hotel og spiser på Michael D.

Hjuldamper på søen

En af de mest populære aktiviteter i Silkeborg er at tage en tur med hjuldamperen, Hjejlen. Det er verdens ældste kulfyrede hjuldamper, og den er i en fantastisk stand. Samtidig sejler den over de smukke Silkeborg Søer, så scenen er sat for en skøn romantisk sejltur i den flotteste natur.

Hjejlen bliver hvert år besøgt af masser af turister, da den kombinerer den danske hygge, med historie og flot natur. Det kan derfor være en god ide at ringe i forvejen, hvis man vil være sikret biletter på en bestemt tid.

Der er også mange andre flotte historiske både, som sejler på søerne, men Hjejlen er den mest kendte. Er man ude på en lidt mere intim oplevelse, kan man overveje en af de mindre kendte både. Her kan man være heldig at være de eneste med båden, hvilket giver hyggen en hel ny dimension.

Er du der i sommerhalvåret, så husk at tage solcreme med. De store søer reflekterer lyset kraftigt, og selvom den danske sol ikke er den stærkeste, så kan du nemt risikere at blive skoldet. Det samme gælder, hvis du vælger at tage en af de populære kanoture på Gudenåen.

Vandretur til Himmelbjerget

En anden yndet attraktion i området ved Silkeborg, er at gå en tur op til Himmelbjerget og nyde den fantastiske udsigt over det kuperede terræn. Fra toppen kan man se de store skove og ned på de flotte søer. Landskabet er noget af det mest kuperede i Danmark, så man skal derfor være i en rimelig god form, hvis man skal vandre længere ture.

Turen fra Himmelbjerget og ned til søerne er dog ikke så lang og stien er fin, så bare man tager sig lidt tid, så er det overkommeligt for de fleste. Husk at tage kameraet med, da der kommer mange flotte udkigspunkter på turen.

Har man en lidt længere ferie, kan man eventuelt kombinere sit ophold med en tur til Skanderborg eller Midtjylland. I Skanderborg minder naturen meget om den i Silkeborg, det er dog knap så kuperet og skovene er endnu større.

Tager man i stedet længere ind i landet til den midtjyske hede, så oplever man en fuldstændig anden natur. Her er landskabet fladt så langt øjet rækker, og bevoksningen er ændret til lyng og nåletræer. Kontrasten er enorm og det er fantastisk at opleve dette, så kan man rigtig tænke tilbage på istiden og hvordan vores land er blevet skabt.

Et weekendophold i området omkring Silkeborg rummer dermed enorme muligheder, så det sværeste er at vælge ting fra. Der er nemlig så meget dejligt at opleve.