Rejsebox

Arrangér din rejse selv – nemt og billigt

Planlæg din egen ferie – en guide i 3 steps

Planlæg din egen ferie

Traditionelt har man altid brugt et rejsebureau, når man skulle på ferie. Jeg kan huske det fra jeg var yngre. Man bestilte fysiske kataloger i glitrende papir, som kom med posten. Så kunne man sidde derhjemme og bladre i flotte blade fra Spies, Apollo og alle de andre, mens man valgte hvor man ville hen i sin ferie. Derefter ringede man til rejsebureauet eller besøgte deres kontor for endelig at bestille den ønskede ferie. Jeg husker Aarhus Charter, der havde en kontorhund, der næsten var god  nok grund til at bestille rejser gennem dem. Det var hyggeligt dengang, men også dyrt.

I dag kan man rejse langt, langt billigere end man kun i 90’erne og 0’erne og man er ikke på samme måde afhængig af at et rejsebureau skal bestille flybilletter og hotel til én. Man kan nemlig skære det ekstra fordyrende led væk og selv klare det hele på Internettet.

Samtidig er flybilletter blevet noget de fleste har råd til at få fingrene i. De mange discountselskaber som Ryanair, Norwegian, Easyjet, Vueling m.fl. sammeholdt med en branche i modvind, har skærpet konkurrencen i meget høj grad, og har gjort det muligt at flyve billigt over det meste af verden. Det kan vi lige så godt udnytte og få glæde af som forbrugere og rejsende.

Men hvordan gør man? Sådan skridt for skridt. Vi har har lavet en guide til dig, der gerne selv vil planlægge din ferie. Step for step og sprængfyldt med gode råd og tips. Let’s begin…

Step 1 – begynd med flybilletter

FlyVi forudsætter her at du allerede kender dit rejsemål. Mangler du inspiration, kan du klikke dig rundt i alle vores mange inspirationsartikler her på Rejsebox, eller du kan tage en aften, hvor du trawler nettet for rejseblogs. Der er masser at tage af.

Det første step er altid at sikre sig flybilletter i god tid. Det er nemlig sådan med flybilletter, at de aldrig har en fast pris. Det er en hel videnskab at forstå hvordan flybilletter prissættes, men tænk på det på denne måde: et fly et fast antal pladser. Disse opdeles i en række forskellige prisklasser opdelt efter bestillingstidpunktet. Jo tættere du kommer på afrejsedatoen, jo dyrere er de. Flyselskabernes største bekymring er at få solgt alle pladser på en afgang og dermed vil de gerne have sikret pladserne så tidligt som muligt. Derfor begynder de med at sælge til de laveste priser.

Vi anbefaler derfor at du begynder med at bestille dine flybilletter med det samme du kender rejsens destination og senest 4-5 uger inden afrejse, hvis muligt. Jo tættere man kommer på afrejsedatoen, jo højere efterspørgsel bliver der på billetterne, og derfor stiger prisen. Flyselskaberne har avanceret software, der hele tiden udregner og styrer prisen.

Brug en prissammenligningsside

Der findes lige så mange flyselskaber i verden, som der findes dage på et år: nemlig 365. Så hvilket skal man vælge, når man selv skal ud at bestille flybilletter og ikke har et rejsebureau til at hjælpe sig? Svaret er naturligvis: det billigste der flyver på ruten på den ønskede dag. Men hvordan finder man så dette?

I gamle dage måtte man enten gå ned til et rejsebureau og få dem til at finde flybilletter til en, eller selv i gang med at kontakte alle relevante flyselskaber og finde det billigste. Det sidste var så godt som umuligt, så man var meget afhængig af rejsebureauerne og var underlagt den pris, de tog for ydelsen.

Jeg husker tydeligt første gang jeg sådan rigtig skulle ud at rejse i 1996. Jeg skulle besøge min kæreste i Skotland og sad længe i kø nede hos Kilroy Travels, før jeg kunne snakke med en rejsekonsulent, der kunne finde flybilletter til mig. Jeg endte med at flyve med belgiske Sabena og mellemlande i Bruxelles. Noget af en omvej og prisen var stadig ikke specielt billig.

Billigeflybilletter.dk - Edinburgh
Skulle jeg til Skotland i dag ville jeg blot besøge én af de mange prissammenligningssider på nettet som f.eks. Momondo eller den danske Billigeflybilletter.dk. Her kan jeg indtaste datoer og rejsedetaljer for en rejse til Edinburgh og så finder siden automatisk de billigste billetter, hvorefter jeg kan bestille dem med det samme.

 

Leave a Reply

Theme by Anders Norén