Rejsebox

Arrangér din rejse selv – nemt og billigt

Italien

Prøv noget nyt med en agriturismo ferie i Italien

agriturismo

Når himlen bliver lysere og dagene bliver længere, begynder mange allerede at tænke over hvor årets sommerferie skal gå hen. Mange af de populære feriesteder i Danmark bliver da også hurtigt booket op, så man skal være ude i god tid, for at sikre sig en plads til familien i de eftertragtede uger.

Hvis man lige var en postgang for sent ude, eller man måske bare har lyst til at prøve noget andet end man plejer, så kan det være at en agriturismo ferie i Italien er løsningen. Agriturismo byder nemlig på både afslapning, anderledes kulturelle oplevelser, fantastisk mad og skøn natur!

Kom helt ned i gear

Agriturismo er sammensat af ordene agricoltura og turismo, og er ganske enkelt den italienske version af en bondegårdsferie. Her er muligheden for at komme helt ned i gear og bare slappe af med familien. Man kan gå lange ture i den smukke italienske natur. Nyde lækker mad fremstillet af gode, lokale råvarer. Sludre med værterne om det dagligdags liv på en vingård eller en frugtplantage. Man kan ganske enkelt koble helt fra i de maleriske omgivelser som for eksempel Toscana byder på.

Nogle gårde har dyr som børnene kan få lov at snakke med, andre har egen køkkenhave og tilbyder selv lækre italienske egnsretter. Ofte er der heller ikke langt til en mindre landsby, hvor man vil kunne stille sulten på små hyggelige spisesteder eller opleve autentisk italiensk landsbyliv. I alle tilfælde er en agriturismo ferie i Italien en fantastisk mulighed for at koble helt fra, og få ladet alle batterier op inden man skal tilbage til hverdagen igen, og arbejde og skole kalder.

Oplev det autentiske Italien

En agriturismo ferie i Italien ligger langt fra charterferiens overbefolkede strande og mere eller mindre charmerende kædehoteller. Man skal mere tænke i bed and breakfast typen af overnatning. Små rustikke steder, hvor man for eksempel sover i et anneks på gården, eller hvor der er indrettet små, hyggelige værelser på loftet. Her er nemlig ikke tale om strømlinede luksushoteller der måske nok har alskens servicetilbud, men alligevel mangler en smule sjæl. I stedet får man med en agriturismo ferie i Italien, en helt unik mulighed for at opleve den landlige idyl i Italien på tæt hold.

De fleste gårde ligger, naturligt nok, ret langt fra byerne. Man skal derfor ikke bekymre sig om at drukne i overbefolkede turistattraktioner. I stedet for kan man beundre synet af smukke olivenlunde, lytte til cikadernes sang om aftenen mens man nyder et glas god, lokal vin eller udforske de omkringliggende landsbyer med deres små, kringlede gader. Her kan man gå på opdagelse imellem de hyggelige italienske huse med deres karakteristiske skodder og varme farver.

Agriturismo er altså et spændende og anderledes valg af sommerferie for både børn og voksne. Hvad enten man er til ren afslapning i naturen, shopping på de farverige lokale markeder, autentiske kulturoplevelser, vinsmagning eller måske madlavningskurser, så er der noget for alle på en agriturismo ferie i Italien.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén