Grønland er kendt for et utroligt smukt landskab, fantastiske oplevelser med hundeslæde, klatring og kajak – bare for at nævne nogle få. Det er en rejse til et land, der befinder sig milevidt fra det, vi kender. Nordlys, hvalsafari og den unikke inuitkultur er blot eksempler på de eventyr, som dette kolde land byder på. Men Grønland er også et meget alsidigt land, der består af mange meget forskellige områder og små øer. Går turen til Grønland, skal du derfor sætte dig ind i, hvad du gerne vil opleve, så du er i stand til at beslutte, hvilken del der bliver destinationen for din rejse. Læs med her og få et indblik i nogle af de mest spektakulære områder i Grønland.

Planlægger du herefter en rejse til fantastiske Grønland, så kommer du nemmest derop med Air Greenland.

Inuitkultur og hundeslædeløb i Qaanaaq

Qaanaaq er Grønlands nordligste by og er historisk kendt som Ultima Thule; oversat til ”verdens øverste punkt” eller ”den kendte verdens kant”. Selvom byen befinder sig i Grønlands nordligste område, ligger det ikke uden for den almindelige rejsendes rækkevidde. Det vil sige, at du ikke behøver være en ekstremsportseventyrer for at besøge stedet. Og det er heldigt, for Qaanaaq er i sandhed en kulturskat for den grønlandske inuitidentitet. Man skal tage til Qaanaaq for at opleve kulturen og hverdagen hos lokalbefolkningen, der er et hjertevarmt og gæstfrit folk. En tilfældig snak om ingenting kan hurtigt føre til en tur med hundeslæde eller en sejltur med de lokale fiskere. Dét gør Qaanaaq til en anderledes rejse end de mere organiserede turistattraktioner, man finder så mange andre steder. Qaanaaq er særligt kendt for hundeslædekørsel, der er særligt udbredt her, fordi området har landets længste hundeslædesæson med stabil havis langt ind i sommerperioden. Tag på isfiskeri med de lokale fiskere eller gå på vandretur ind i fjeldet bag Qaanaaq og oplev en spektakulær udsigt over Baffin Bugten.

Legendariske isfjelde i Ilulissat

Gror der permanente vandrestøvler på dine fødder, og har du en længsel efter naturoplevelser i dit hjerte, skal du uden tvivl unde dig selv et besøg i Ilulissat. Ilulissat er kendt for sine fantastisk smukke isfjelde, der indrammer byen – og er den direkte oversættelse af navnet. Isens knagen og buldren udgør byens lyd. Selv når du lukker øjnene, kan du høre og fornemme isfjeldenes liv. Oplev fjeldene på tæt hold på vandreture, tag med en båd på havet og fornem fjeldene enorme størrelse nedefra eller tag med helikopter og se de smukke fjelde, der bugte sig i landskabet, oppe fra luften. Der findes et væld af muligheder for at opleve Ilulissats unikke isfjelde, og det er klart anbefalelsesværdigt at udnytte flere af dem for rigtigt at have oplevet denne naturskat.

Sportseventyr i Sisimiut

Er du til sport og natur – og gerne i skøn forening, så skal du tage til Sisimiut. Byen er en del af Arctic Circle-oplandet, og den er med sine store smukke naturområder en ideel rejsedestination for sportseventyren. I Sisimiut kan du blandt andet opleve fluefiskeri i betagende elve, langrendsløb og hiking gennem smukke fjelde og hamrende fantastisk snescooterkørsel i det bugtende snelandskab.