Når man ikke længere er barn og ønsker sig legetøj, bliver det sværere dels at skrive ønskesedler og dels at finde på gaver til dem man er på gave med til jul, fødselsdag eller andre gavelejligheder. Derfor er der også dukket en hel industri op indenfor oplevelsesgaver. Som voksen sætter man ofte mere pris på en god oplevelse end på en fysisk ting. Ting forgår, men minder bliver i én for evigt.

Én af de gavetyper der er populære og som man bl.a. finder på sider som https://gaveinspiration.dk/ er rejsegaver. Du tænker måske at det er en meget dyr gave. Det kan det også være, men det behøver ikke at være det.

Rejsegaver på budget

For det første behøver en rejsegave ikke at være et luksusophold på Maldiverne eller lignende luksussted. Meget mindre kan gøre det. Ofte handler det blot om at komme hjemmefra og få et pusterum fra hverdagens trummerum.

Kroophold i Danmark er f.eks. en kærkommen gave for ægtepar, der gerne vil lidt hjemmefra. Hvis du kombinerer det med at passe børnene eller også sørge for en babysitter, så mor og far kan få en weekend på en lækker dansk kro med kærestetid, så er du sikker på at din rejsegave gør stor lykke hos modtagerne.

Skal rejsen gå til udlandet, kan det også sagtens gøres uden at ruinere dig som den glade giver. Vælger du en destination som f.eks. London eller Berlin, kan man få flybilletter helt ned til et par hundrende kroner hos discountselskaber som Ryanair, EasyJet eller Norwegian. Kombinér det med en lejebolig gennem AirBNB i stedet for et dyrt hotel og så er det pludselig muligt at give en storbyferie i gave.

Andre muligheder for at begave den rejseglade

Overskrider en rigtig rejse alligevel budgettet for gaver, så er der stadig masser af muligheder for at gøre den rejseglade glad med en gave.

Ved du f.eks. at dem du skal give gave skal på en rejse til varmere himmelstrøg til vinter eller i den kommende sommerferie, så kan noget nyt og lækkert badetøj være en lækker gave.

Eller hvad med en ny kuffert? Folk der rejser meget slider også meget på deres kufferter, så en helt spritny af slagsen vil helt sikkert gøre lykke, omend den fylder godt under træet på juleaften. Er der tale om yngre mennesker der heller trekker og backpacker, så kan en ny rygsæk eller et par gode vandrestøvler være at foretrække fremfor en kuffert.

Sidste mulighed: tilskud til en rejse

Rækker fantasien ikke helt til den rette rejsegave, så kan man altid ty til sidste udvej, som er en pengegave. Folk der rejser meget vil være rigtig glade for at få et tilskud til deres næste rejse. Det vil stadig være en god gave og der er ingen tvivl om at de vil sende dig en kærlig tanke hjem, når de ligger på en strand eller vandrer i bjergene på deres næste eventyr.