Rejsebox

Arrangér din rejse selv – nemt og billigt

Gode råd

Sådan får du råd til den uforglemmelige ferie

nyder sin ferie

De fleste af os kender den dejlige og kriblende følelsen, som vi får, når vi lige har booket en rejse. Ferieindustrien boomer i disse dage, og med tjenester som Momondo og AirBnB, har det aldrig været så nemt at booke sin egen rejse, som det er i dag. Når rejsen er booket, begynder vi stille og roligt at tælle ned dagene til vi tager afsted, og jo mere vi nærmer os datoen, jo mere spændte bliver vi.

Vi kigger på billeder af feriedestinationen, og søger efter spændende steder af udforske. På hjemmesider som for eksempel TripAdvisor og YouTube, kan vi læse og se anmeldelser af alle mulige attraktioner på feriedestinationen, og selv få inspiration til vores egen rejse. Dermed har vi mulighed for at planlægge den helt uforglemmelige rejse, som vi altid vil huske tilbage på med et stort smil.

Men hvad hvis du ikke har råd til denne uforglemmelige ferie? At rejse er nemlig ikke altid helt så billigt, afhængigt af hvor du tager hen, og hvor lang rejsen er osv. Derfor er der mange, der kun fantaserer om deres drømmerejse, som aldrig bliver til noget. De indbilder sig selv, at de ikke har den personlige økonomi til det. Men med planlægning og tålmodighed, kan du faktisk få råd til din drømmerejse. Bliv klogere på økonomi her, så er du godt klædt på til at spare sammen til drømmerejsen.

Spar sammen

Hvis rejsen du drømmer om er meget dyr, i forhold til hvad du tjener, bliver du nødt til at spare sammen. Mange tænker, at det vil tage alt for lang tid, og bruger derfor deres penge på andre ting. Sæt dig derfor ned, og find ud af lige præcis hvor meget rejsen vil koste. Se på hotelpriser, flypriser, leveomkostninger på feriedestinationen, og ellers alt, som du skal betale for. Så vil du have et konkret beløb, som du kan begynde at spare op til.

Når du kender beløbet, og ved hvor meget du tjener hver måned, kan du lægge en plan. Find ud af hvor meget du bør tage af din løn hver måned, og hvor lang tid det så vil tage, før du har samlet sammen til prisen for hele rejsen. Det vil også motivere dig til ikke at bruge penge på andre ligegyldige ting, når du ved, hvad du sparer op til, og hvor lang tid det vil tage.

Læg et budget

For at gøre det endnu nemmere at spare sammen, og at holde styr på dine indtægter og udgifter, bør du lægge et budget. Med et budget vil du have langt mere styr på din personlige økonomi, og du vil danne et meget mere konkret overblik over hvad du bruger dine penge på, end hvis du ikke har et budget.

Et personligt budget vil også hjælpe dig med at finde ud af, hvor mange penge du har råd til at sætte af hver måned, til opsparing til rejsen. Hvis du derfor en måned måske ikke har råd til at sætte så meget af, som du gerne vil, ved du også hvorfor, du ikke har råd til det. Det vil også hjælpe på motivationen, om at ikke give op.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén