Rejsebox

Arrangér din rejse selv – nemt og billigt

Gode råd

Sådan får du råd til sommerferien

Sommerferie

Sommeren er her igen, og dette er for mange danskere ensbetydende med afslapning i ind- og udland. Alt det med sommerferie er dog ikke altid lige det nemmeste for mange mennesker. Der er nemlig et stigende antal danskere, der simpelthen er nødt til at droppe sommerferien, fordi de bare ikke har råd til at tage af sted. Der findes dog en række tiltag, der kan hjælpe dig med også at få den sommerferie du fortjener.

Lån penge – 7 gode råd

  • Lav et realistisk budget. Lad være med at sælge skindet før bjørnen er skudt. Find ud af sådan cirka hvad du regner med at skulle spendere på din sommerferie (flyrejse, overnatning, forplejning og lommepenge). Når der først er klarhed over dit rådighedsbeløb, bør du afsætte et bestemt dagligt feriebeløb, der under ingen omstændigheder må overskrides. Lav en aftale med dig selv om, at holde skarpt øje med dit forbrug under ferien. Dette vil hjælpe med at holde styr på økonomien.
  • Spar op god tid i forvejen. Selv hvis der ikke er tale om de helt store beløb, så gør mange bække små, jo en stor å. En god idé ville måske være at åbne en opsparingskonto, så dine feriepenge er adskilt fra dine daglige penge.
  • Lån penge hos din bank eller en af de mange online låneudbydere, hvis der nu af den ene eller anden grund simpelthen ikke er penge til ferie. Det lyder skræmmende, men det behøver faktisk ikke være så slemt. Lån et mindre beløb, som du er sikker på, at du vil være i stand til at betale tilbage. Her vil det især være relevant med de online låneudbydere, der ofte henvender sig til folk, der har brug for mindre beløb.
  • Byt hotellet ud med Airbnb lejlighed. Spar hotelregningen ved at leje en af de mange billigere lejligheder, der tilbydes i spandevis på Airbnb (eller lignende hjemmesider). Du kan spare rigtig mange penge ved dette. En yderligere bonus er, at man ovenikøbet kommer til at mærke, hvordan det er at leve, som de lokale gør det.
  • En lidt lav teknisk løsning er, at lade kreditkortet ligge i pungen, og på bedste Oluf Sand manér i stedet kun anvende kontanter. Dette giver nemlig betydeligt større kontrol over ens penge, idet man er langt mindre tilbøjelig til bare at bruge uhæmmet løs af ens sparsomme midler.
  • Lav din egen mad. Det er uden tvivl langt billigere at springe nogen af restaurantbesøgene over, og i stedet købe mad i supermarkedet, som man så kan lave selv.
  • Sammenlign priser. Det er lidt langsommeligt, og måske ikke den mest morsomme måde at bruge tiden på, men det gør en større forskel end du lige aner. Ved at tage på nettet og sammenligne de lokale priser på et bestemt produkt, kan man meget nemt gå hen og spare rigtig mange penge; penge som i stedet kan bruges bedre til andre formål.

Selv den bedste planlægning er en gang imellem ikke nok. Lån penge, i stedet for at gå og få grå hår, og kigge misundeligt på alle dine venner, når de drager på ferie. Det vil være det hele værd, så længe du ikke låner over evne.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén