Turister avler hoteller, og snart er valgmulighederne så mange i Thailand, at du ikke ved, hvilket hotel du skal vælge. Som en af Asiens mest populære feriedestinationer er mulighederne for at overnatte utallige. Vi giver dig her gode råd til, hvordan du kan finde et optimalt hotel i Thailand.

Vælg din hotelstrategi

Nogle vil gerne booke et værelse på forhånd på et hotel, mens andre rejser afsted uden noget på forhånd. Det er en god idé at være afklaret om, hvilket type du er. Vi har sat fordele og ulemper op ved begge strategier:

Fordele og ulemper ved at bestille hjemmefra: 

Fordele:

  • Du kender prisen, beliggenheden og faciliteterne på forhånd
  • Det giver ro i sindet at have en bestilling på plads

Ulemper:

  • Du får ikke lov til at se stedet, inden du bestiller (billeder kan snyde)
  • Det er ikke en omstillingsparat løsning i tilfælde af forsinkelse med transport eller andet

Fordele og ulemper ved ikke at have en hotelreservation ved afrejse: 

Fordele:

  • Du kan tjekke området ud og vælge det, der passer dig bedst
  • Du er ikke afhængig af at skulle nå frem til tiden
  • Du kan vurdere, hvor længe du vil bo et sted

Ulemper:

  • Du kan i værste tilfælde ende uden noget hotelværelse (en frygt, der er stor hos mange)
  • Hotelsøgning og gåture er måske ikke det, du har lyst til efter en lang rejse
  • Du finder måske ikke noget, der matcher dine behov

Afgræns dit prisleje

Prisen i Thailand er billigere end i Danmark – derfor er luksus måske mere sandsynligt, end det vil være herhjemme. Men alt koster, og hvis du har en idé om, hvor mange penge en overnatning skal koste, så vil du begrænse dine hotelmuligheder. Luksusresorts er lækre og perfekte til afslapning, mens billigere hoteller også har sin charme, hvor man sparer og er en rigtig backpacker. Dertil er det klogt at vurdere, om der skal morgenmad med i prisen. Vi anbefaler, at du tager morgenmaden med, så du ikke selv skal sørge for det, samt kan få en god start på dagen.

Beliggenhed er alfa og omega

Noget, der om muligt er endnu vigtigere end prisen, er beliggenheden. Med et hotel tæt på det, du vil opleve, bliver hverdagen og ferien mere overskuelig. Et hotel tæt på vandet er perfekt, hvis stranden er feriens hovedformål, ligesom et hotel i byen er ideelt, hvis du skal på kulturrejse. Hotellets beliggenhed kan spare dig for meget tid, hvor du kan slappe af, være kulturel eller lave, hvad du har lyst til.

Tag hotellet som en oplevelse

Der er ingen garanti for, at hoteloplevelsen bliver som forventet. Men hvis du følger ovenstående rum, vil du med garanti forøge chancen. Uagtet hvad, bør du tage hotellet som en oplevelse – du kan alligevel ikke lave det om. Hvis det går helt galt, kan du altid søge mod andre bosteder. “At rejse er at leve”, sagde en kendt dansk forfatter engang. God fornøjelse!