Afrika er et bredt begreb. Selve kontinentet består nemlig af 48 kontinentale lande, samt eks yderligere i form af øerne. Man kan altså derfor på ingen måde tale om én samlet gruppe mennesker, når man henviser til folk der bor i Afrika. I hvert fald ikke på samme måde, som måske er en smule mere nærtliggende ved nordamerikanere eller europæere. Afrika er det kontinent i verden, der rummer den største mængde folkeslag, og derved også den største diversitet i kultur. Dette medfører naturligvis også en uoverskuelig lang række muligheder, til dig der overvejer at besøge stedet. Mange tænker udelukkende Afrika som landet med løver og safari, men dette er langt fra tilfældet. Safari, stammesamfund, all-inclusive og storbyer er blot et par af de ting, som Afrika rummer. Netop fordi Afrika rummer så mange forskellige kulturer og økonomier, vil dette uundgåeligt munde ud i enorme forskellige på tværs af de individuelle lande. Og ikke blot mellem landene, men rent faktisk også indenfor hvert land. Du finder ikke mere diversitet i kulturer, end i Afrika.

Religion i Afrika

Mange bliver overraskede, når de finder ud af at de mest udbredte religioner i Afrika, rent faktisk er islam og kristendom. Dette skyldes at efter den globale overtagelse af særligt disse to verdensreligioner, var Afrika et specielt udsat offer. Dette har haft den ærgerlige konsekvens, at kun lidt over ti procent af afrikanerne har bibeholdt deres oprindelige religion. Men disse religioner er værd at undersøge nærmere, hvis du skulle være heldig nok at støde ind i dem. Her vil du nemlig møde konceptet ’Animisme’, hvilket bestemt er langt fra Vestens religioner. Animisme er nemlig en del af mange af de oprindelige religioner, hvor verden anskues som værende besjælet. Både dyr og naturen har en sjæl, og herigennem kan mennesket kommunikere med koncepter som ånder og forfædre. Desværre, ikke ulig hvordan det foregik i tilfældet med de indfødte amerikanere, har kristendommens indtog slettet mange af denne tids spor. Men de steder hvor det er muligt at komme i kontakt med disse oprindelige religioner, er absolut et besøg værd.

Udforsk diversitet og kulturer i dit sabbatår – hvornår ellers?

Der er ikke mange muligheder i en persons liv, hvor man kan slippe alle forpligtelser og forsvinde i et år. Men sabbatåret er én af disse muligheder. Her, måske som det eneste tidspunkt i dit liv, kan du nemlig rejse hvor du end har lyst til, i så længe som du har lyst. Her er Afrika et populært valg, blandt mange unge mennesker. Grupperejser og individuelle rejser, er begge muligheder hvis destinationen skal være til Afrika. Her handler det blot om, at finde ud af hvad du har lyst til. Hele verden er naturligvis åben, og du kan stort set vælge hvad du har lyst til. Det vigtigste her er blot at du sørger for at komme i kontakt med nogle kulturer, der ligger et stykke fra hvad du er vant til at opleve.