Rejsebox

Arrangér din rejse selv – nemt og billigt

Rejsetyper

Tag med bussen på ferie

rejsebus

Buskørsel er normalt noget, som vi forbinder med byerne. Her har vi alle prøvet at stå svedende og klemt sammen mellem en masse andre mennesker, imens vi forsøger at komme hjem efter en lang dags arbejde. Disse busser er sjældent særligt behagelige, men de er praktiske for at komme fra a til b.

Med turistbusser er det en anden sag. Her bestiller du en billet til bussen, får dit eget sæde og ofte en upåklagelig service. Alt i alt en helt anden oplevelse end de offentlige busser. Dette, sammenholdt med det faktum at det er billigt, bør få dig til at overveje turistbusser som transportmiddel næsten gang, du tager på ferie.

Hvad er en turistbus?

En turistbus er en bus, som ofte har nogle større og blødere sæder end dem, som vi kender fra bybusserne. Det har de, fordi man typisk skal sidde i en turistbus noget længere ad gangen. Buskørsel med denne form for busser udføres nemlig ofte i forbindelse med rejser eller udflugter.

I en turistbus får man en specialuddannet chauffør, som er vant til langdistancekørsel. Afhængig af turens tema og selskabet får man nogle gange også en guide med, som fortæller om de steder, man kører hen.

Turistbus i Danmark

Når du skal på ferie, så kan du for eksempel vælg at tage med turistbus til en destination i Danmark. Der er rigtig mange busser som kører til byer og steder i vores skønne land, og billetprisen er ofte utrolig lav.

Turistbusser forbinder altså de danske byer, og man kan springe på afgange næsten overalt i landet. Planlægger man en tur for en gruppe eller en forening kan man også booke sin egen turistbus specifikt til turen. Så styrer man selv stop, tidsramme og destination.

Turistbus til udlandet

Men en turistbus udgør også en rigtig god mulighed for dig, som drømmer dig lidt længere væk. Mange turistbusselskaber er nemlig også begyndt at lave ruter til udlandet, og disse bliver stadig mere og mere populære. Igen skyldes det især den lave pris sammenlignet med for eksempel fly.

Rigtig mange turistbusser kører lange ruter gennem hele Europa. Her er afgangene dog ofte lidt mere centraliserede. Således kan du komme til at opleve, at du er nødt til at tage til København eller andre steder på Nordsjælland for at tage bussen. Dette besvær er dog minimalt taget i betragtning, at du samtidig sparer penge og får en komfortabel rejse.

Værd at vide på busturen

En tur med turistbus kan godt tage mange timer. Og selvom sæderne er bløde og landskabet uden for spændende, så kan det godt blive lidt kedeligt hen ad vejen. Derfor er det godt at være opmærksom på, at underholdning af forskellig art er et must. For eksempel en bog, musik eller kortspil.

I modsætning til fly er det desuden sjældent, at der serveres mad på turistbusser. Skal man ikke blive alt for sulten, er det derfor en god idé at forsyne sig med snacks inden turen.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén