Når man som familie med små børn rejser på ferie, så kræver det en hel del planlægning og overvejelser. Først og fremmest skal man have bestemt sig for hvor længe ferien skal vare, om den skal foregår i Danmark eller i udlandet og naturligvis hvor meget man rent økonomisk ønsker at spendere på ferien. Alle familier er forskellige, det samme er alle forældre og alle børn, derfor er det naturligvis også i høj grad individuelt hvilken ferieform der passer til dig og din familie. I nedenstående tipper vi til hvordan du får mest mulig ud af din familieferie og får den bedst mulige oplevelse.

Ferie i Danmark til jer med helt små børn

Mange småbørnsfamilier vælger at blive hjemme i Danmark, når der skal holdes ferie. Det kan simpelthen hurtigt virke ret så uoverskueligt, at skulle rejse udenlands med alt den oppakning små børn og spædbørn kræver.

Sats i stedet på eksempelvis en hyggelige sommerhusferie, gerne langs en af Danmarks smukke kyster, som man eksempelvis finder ved både Køge og Møn. I disse områder finder man mange hyggelige og rolig sommerhus områder, yderst velegnet til en familieferie.

Vælg med fordel et sommerhus med aflukket have, så børnene kan lege sikkert og jer forældre kan sole jer i ro og fred. Sørg også gerne for, at der er både opvaskemaskine og vaskemaskine, så sutteflasker og børnetøj kan blive vasket nemt og let. Er det ikke udevejr, så er et sommerhus med en pool at foretrække. Det garanterer sikker underholdning for både børn og voksne. Som alternativ til et sommerhus kan man vælge campingferie. På en campingplads finder man nemlig typisk alt hvad et barnehjerte måtte begære. Her er pool, legeplads og måske endda minigolf og tennisbane. Måske endnu vigtigere, så er der også andre børn at lege med. Som storebror eller storsøster til et spædbarn, kan tiden nemlig hurtig blive lang hvis man ikke har nogen at lege med.

Udenlandsrejser til børnefamilier

Når man skal rejse til et andet land, og særligt med børn, så kan det nemlig være rart at have professionel rådgivning at støtte sig op af.

Indebærer familieferien, at I skal ud at flyve, så sørg for at forberede jeres børn grundigt inden I tager af sted. Fortæl dem hvor sikkert der er at flyve, tjek op på at alle pas er gyldige og at feriedestinationen ikke kræver specifik visum eller vaccinationer. Sørg også for at pakke en praktisk taske til flyveturen. Rent tøj til børnene, underholdning måske i form af en bog eller Ipad, yndlings bamserne og ikke mindst lidt slik hele familien kan hygge sig med.

Sæt jer også grundigt ind i hvad der er at opleve på ferie destinationen, også gerne af børnevenlige ting. Er der eksempelvis børnepool på hotellet eller måske en legplads eller vandland i nærheden? Husk på at alle i familien skal have en god oplevelse. Vælg derfor også gerne et hotelværelse eller lejlighed med altan, så mor og far kan nyde et koldt glas vin om aftenen, når de små sover trygt og godt.

Sidst men ikke mindst, så forsøg så vidt muligt at undgå en destination hvor temperaturerne overstiger 25 grader – særlig helt små børn har nemlig svært ved at føle sig godt tilpas i så høje varmegrader.